Oto moja kuchnia. Słodka, babska, pełna niedzisiejszych filiżanek i… totalnie absolutnie roślinna! Moja przygoda z warzywami i owocami trwa już 7 lat. I choć można o mnie powiedzieć: „weganka”, zazwyczaj nie lubię w ten sposób szufladkować tego, kim jestem i co jem. Weganizm ma bowiem różne oblicza. Może być on również niezdrowy: pełen cukru, białej mąki, frytek, klusek…właściwie warzyw i owoców może być w nim niewiele. Dlatego, jeśli ktoś zadaje pytanie o to, czy jestem weganką, wegetarianką czy może frutarianką najchętniej odpowiadam: ja po prostu zajadam rośliny. Powody, dla których zmieniłam sposób odżywiania z tradycyjnego na roślinny są przede wszystkim zdrowotne. Mam za sobą niesamowitą historię tego, że zdrowie znajduje się na talerzu. Możliwe, że kiedyś o tym opowiem. Tymczasem – zapraszam do mojej niedzisiejszej retro kuchni, która jest dla mnie polem do tworzenia, kreatywności i sprawiania przyjemności innym.
Owsianka w pieczonym jabłku

Owsianka w pieczonym jabłku

Brak komentarzy
Korzenne dyniowe latte.

Korzenne dyniowe latte.

Brak komentarzy
Owsianki korzenne.

Owsianki korzenne.

Brak komentarzy
Mrożone wege brownie.

Mrożone wege brownie.

Brak komentarzy
Phone: +48 668 166 010
63-300 Pleszew